TransPharma

A Transpharma – A hatékony egészségügyi rendszer

TransPharma rendszerünk virtuálisan összeköti az orvosi rendelők információs rendszerét a gyógyszertárakéval, azzal a céllal, hogy a beteg biztonságos gyógyszeres kezeléséhez a lehető legtöbb információ rendelkezésre álljon.


TOVABB

A TransPharma célja

A TransPharma információs rendszer biztonságos internetes kapcsolatot létesít az orvosi rendelők és gyógyszertárak között, hogy segítse az orvos és a gyógyszerész munkáját, az alábbi szolgáltatásokkal:

  • Az orvos olyan készítményeket írjon fel, amelyek a gyógyszertárában valóban kaphatóak, vagy berendelhetőek.
  • A gyógyszertárnak és az orvosnak is lehetősége legyen a kezelés kiegészítésére olyan vény nélküli terméket javasolni, amely a gyógyszertárában valóban kapható.
  • Patikája megjelenik az orvos számítógépén, ahol a beteg szóban vagy nyomtatásban tájékoztatható a patika ajánlatairól.
  • A gyógyszeres kezelés veszélyeinek hatékonyabb kiszűrése.
  • A gyógyszertár lehetőséget biztosíthat az orvosnak, hogy termékfoglalási vagy házhozszállítási megrendelést küldhessen.
  • Hatékonyabb, tervezhetőbb készletgazdálkodást biztosítson a gyógyszertárnak.

Hogyan működik?

Az orvosok betegnyilvántartó szoftverébe épített rendszer a vényírás során információt kér a környező patikáktól a felírt készítmény rendelkezésre állásáról és automatikusan lekérdezi (a beteg diagnózisai, felírt gyógyszerei, egyéb adatai ismeretében) a kiegészítő terápiaként szóba jövő készítményeket. A patikai készletnyilvántartó szoftverbe épített rendszer az aktuális készlet-adatoknak megfelelően automatikusan válaszol az orvostól érkező kérdésekre, sőt lehetőség van – szintén automatikusan – egyéb készítményeket is ajánlani a betegnek (pl.: antibiotikum felírása esetén probiotikus készítményt, vérnyomáscsökkentő gyógyszer mellé vérnyomásmérő készüléket, betegeknek szóló szakkönyveket…). Egyetlen beállítással meghatározhatja, hogy patikája milyen szempont szerint javasolja e készítményeket (pl.: legnagyobb összegű árrés; árrés százalékban; készletforgási sebesség), így patikája mindig a pillanatnyi helyzetnek megfelelő legjobb ajánlatot teszi.

Az orvos által rendelt és a kezelést kiegészítő készítmények adatai megjelennek az orvos képernyőjén, a beteg tájékoztatható a kezelést kiegészítő készítmények jelentőségéről és költségeiről, majd a beteg kérésére egyetlen gombnyomással leadható a rendelés. Amint a beteg a gyógyszertárban átadja vényeit és beolvasásra kerülnek a vényen szereplő vonalkódok, a patikai készletnyilvántartó szoftverbe épített rendszer lekérdezi a vényhez kapcsolt egyéb megrendeléseket és azokat megjeleníti a gyógyszerész képernyőjén.

Az ajánlatkérések lekérdezése és megjelenítése a betegnyilvántartó szoftver használatával párhuzamosan történnek, mind az orvosi, mind a patikai oldalon teljesen automatikusan, a teljes folyamat nem igényel többet.

1-2 másodpercnél (a betegnyilvántartó szoftver ez idő alatt is használható).

Az orvosok betegnyilvántartó szoftverébe épített rendszer a vényírás során információt kér a környező patikáktól a felírt készítmény rendelkezésre állásáról és automatikusan lekérdezi (a beteg diagnózisai, felírt gyógyszerei és egyéb adatai ismeretében) a kiegészítő terápiaként szóba jövő készítményeket. A patikából származó információk – akár automatikusan, akár gombnyomásra – megjelennek az orvos képernyőjén.